Nieuwe tool voor aanvragen van Nederlands paspoort in buitenland

Er is een nieuwe tool voor paspoorten en ID-kaarten op Nederland wereldwijd. De tool maakt het bezoekers makkelijker om een paspoort of ID-kaart aan te vragen in het buitenland of bij een grensgemeente. Dankzij de tool kan je online een persoonlijke checklist maken van de documenten die je nodig hebt bij jouw aanvraag.

Je vindt de nieuwe tool op de aanvraagpagina’s voor paspoorten- en ID-kaarten van alle landen wereldwijd. Daar lees je ook alle landspecifieke eisen die van belang zijn voor jouw aanvraag.

Zo moet er voor Thailand o.a. altijd een bewijs van legaal verblijf worden overlegd door middel van een geldig visum (en documenten die dit ondersteunen).

Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen voor een paspoort of ID-kaart terecht bij een groot aantal Nederlandse vertegenwoordigingen, zoals ambassades en consulaten. Of bij een van de zogeheten grensgemeenten in Nederland. Bij zo’n aanvraag komen veel verschillende documenten kijken. Als je de tool hebt doorlopen, weet je precies welke documenten je nodig hebt. Dat scheelt weer tijd.

Bron: Nederlandwereldwijd